Huwelijksfotograaf Jordi MolHuwelijksfotograaf Jordi Mol

Als bruidsfotograaf in Alkmaar is Jordi Mol in 2016 begonnen met het documenteren van bruiloften.Op 17 jarige leeftijd was ik al bezig met film maar nog niet met de term huwelijksfotograaf. Ik had een camcorder waar ik mijn vrienden en mijzelf mee vastlegde. Van vakanties tot onze avonturen die we overdag en ’s avonds mee maakte. Maar ik was nog totaal niet bezig met bruidsfotografie.

Langere tijd heeft film een deel van mijn leven uitgemaakt, tot het op een dag mijn interesse verloor.

De jaren verstreken en opeens was het daar weer, die drang om te filmen. Maar nu we een aantal jaar verder waren, was ik opzoek naar iets waar ik zowel mee kon filmen als mee kon fotograferen. Door de komst van de Iphone en alle andere smartphones met camera’s, maakte ik onbewust al vele foto’s. Ik besloot een Canon 5D Mark III te kopen. Een multifunctioneel toestel waar ik alles mee kon.

Door dit fototoestel werd mijn interesse in fotografie vele malen sterker en besloot dan ook een opleiding te zoeken die kon voldoen aan mijn talloze vragen die ik over mijn camera had. Na mijn opleiding tot art director en een opleiding aan de fotovakschool wist ik het zeker. Dit gaat het worden. Ik wil documenteren. En dan het liefst bruidsfotografie.

Waarom huwelijksfotograaf

Bruidsfotografie heeft in het begin nooit echt mijn interesse gehad. Ik vond het altijd een beetje conventioneel en stijf. Totdat ik via Instagram een huwelijksfotograaf tegenkwam die het tegendeel bewees. Het hoefde niet zo te zijn zoals vroeger. Tijden veranderen en daarmee ook de stijl van een trouwfotograaf met zijn bruidsfotografie. Naast dat ik het fantastisch vind om de pure liefde tussen twee personen vast te leggen, wil ook een ander soort foto’s laten zien, een andere huwelijksfotograaf zijn met vernieuwende bruidsreportages.

Hoe ik werk

Ik wil trouwreportages maken die niet alleen tijdloos zijn, maar dat er ook foto’s tussen zitten die je in de categorie ‘fine art’ kunt plaatsen en daarmee groot uit kan printen. Deze fine art prints stop je in een mooie lijst met passe partout waardoor de foto’s mooi uitkomen en hang je op boven het bed in de slaapkamer, of aan die strakke witte wand in de woonkamer. Ik wil dat mijn cliënten trots zijn om hun bruidsfoto’s op te hangen.

Bruiloften zijn als een film, die door mij geregisseerd worden. Alleen heeft niemand door dat ik er ben. Ik ben graag zo onopvallend mogelijk. Dat is hoe ik als huwelijksfotograaf te werk ga.

Details zijn een belangrijk deel van mijn bruidsreportage die ik wil vertellen als trouwfotograaf. Zonder deze details zou mijn verhaal een deel van haar betekenis verliezen. Vooral omdat het laat zien hoeveel tijd en moeite het bruidspaar hebben gestoken in het organiseren van hun bruiloft. De locatie, bloemen, tafellinnen, de schoenen, haar oorbellen zijn allemaal onderdeel van jullie proces en de uiteindelijke dag.

Contact opnemen

Door mijn fotografie probeer ik het verhaal of de film van de dag te vertellen. Zo puur mogelijk, zonder dat zich daar gedwongen situaties in voordoen.

Heb ik met mijn verhaal jullie interesse gewekt, willen jullie in contact komen of nog meer informatie willen? Neem dan gerust contact met mij op en wie weet kunnen we samen iets moois creëren op de mooiste dag van jullie leven.