Portretfotografie

Portretfotograaf in Alkmaar

Als portretfotograaf in Alkmaar houd ik mij voornamelijk bezig met portretreportages in natuurlijk licht. Dus eigenlijk buiten, of binnen als er natuurlijk licht binnen komt. Portretfotografie door middel van kunstlicht of flitslicht is natuurlijk ook mogelijk, maar vaak zijn dat erg geposeerde foto’s. En zoals ik al vaker heb verteld op mijn website, houdt ikzelf niet van erg geposeerde foto’s. Natuurlijk ontkom je er niet aan als je portretten gaat fotograferen.

Foto’s moeten op de eerste plaats een zekere mate van professionaliteit uitstralen. En natuurlijk een sterke persoonlijkheid. Het karakter van de persoon vangen in het moment.

Natuurlijke foto’s

Niet iedereen wil geposeerde foto’s, veel mensen willen juist natuurlijke foto’s hebben. Dit omdat niet iedereen even makkelijk voor de camera staat en de ene persoon is net iets meer fotogeniek dan iemand anders. Net als bij mijn trouwreportages houd ik van een losse en informele belevenis.
De gesprekken die tijdens de fotoshoot ontstaan, vind ik erg leuk. Wat doe je in het dagelijks leven? Hoe leef je je leven? Tijdens deze gesprekken fotografeer ik en leg ik de persoon vast met zijn eigen karakteristieken trekken.

Kun je je vinden in mijn werkwijze? Neem dan gerust contact met mij op.