MENU

Trouwen op trouwlocatie Kasteel Wijenburg

Amanda & Bas wilde trouwen op trouwlocatie Kasteel Wijenburg. En het gebeurde ook. Op 1 augustus 2018 was hun grote dag.

Kasteel Wijenburg ligt in de kleine Betuwse plaats Echteld in Gelderland. Dit kasteel stamt uit de twaalfde eeuw. Als je je in het kasteel bevindt, waan je je ook echt in die tijd. Het straat oudheid uit. De donkere, oude kelder met het de bar en kleine intieme feestzaal. Als je boven komt, sta je in de oude bibliotheek en een vergaderzaal. Helemaal boven vind je de grote ridderzaal en de kamers waar je kunt blijven slapen. Ik snap best dat je hier in het huwelijksbootje wilt stappen. Deze trouwlocatie ademt alles wat een bruiloft is.

 

De voorbereiding op hun bruiloft op trouwlocatie Kasteel Wijenburg

De wekker ging vroeg. Voor mij. Om kwart over 5. Redelijk vroeg, maar wat wil je als je eigenlijk bruidsfotograaf in Alkmaar bent. Een half uur later zat ik in de auto richting Dorst. Daar zou Amanda zich klaarmaken voor haar bruiloft met Bas. Om kwart voor 8 in de ochtend arriveerde ik en het was bij Amanda thuis al super gezellig. Vader en moeder liepen rond, haar neefje en nichtje en haar getuige was er ook al. Bas was ondertussen in zijn ouderlijk huis in Hoeven bezig mijn zijn voorbereidingen.

Bij Amanda thuis liepen ook Nilla en Zala rond. Twee Siberische Husky’s. Wat een plaatjes van honden! Deze twee juwelen hebben voor Amanda en Bas een grote betekenis.

Terwijl ik foto’s van details aan het maken was, begon de kapster van Amanda aan haar haar. Wat een ontspannen bruid zeg. Beetje broodjes smeren, met de honden knuffelen, net of ze… niet ging trouwen zeg maar.

Na het haar, was de dame van de make up verschenen. Ik vroeg Amanda of ze het licht in de keuken nodig had. Dat licht had namelijk een nogal oranje gloed, de keuken was wat krapper en omdat het licht in de woonkamer wel mooiere foto’s op zou leveren. De dame van de visagie vond dit gelukkig ook, dus verhuisden we Amanda naar de woonkamer. Kijk! Vele beter. Nu kon ik er lekker omheen lopen en stonden we niet zo op elkaar lip. Nadat het haar van Amanda gedaan was, trok ze haar trouwjurk aan en was het wachten geblazen op Bas.

Deze kwam op een gegeven moment aan en werd begeleidt door motoren van de marechaussee. Dit zag er erg imposant uit. Hier zagen Amanda en Bas elkaar voor het eerst. Dit was voor beide een emotioneel moment. Nadat er daar even wat werd gegeten en gedronken vertrokken we richting Kasteel Wijenburg.

Kasteel Wijenburg

Trouwlocatie Kasteel Wijenburg is werkelijk schitterend. Omringd door een gracht, gelegen in een grote tuin is dit echt een plaatje. Ik snap wel dat dit een populaire locatie is voor bruiloften.

De eerste vermeldingen van het kasteel dateren uit 1178. Het kasteel is van familie op familie gegaan. Mede omdat de mannelijke lijnen in de familie ophielden met bestaan, waardoor het kasteel via huwelijken aan andere families werd opgedragen. In 1956 schonk de familie van Verschuer het kasteel aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen.

Bekijk de foto’s van deze bruiloft eens op je gemak. Mocht je na het zien van de foto’s nog vragen hebben, neem dan contact met mij op en stel ze gerust.

 

klaarmaken voor bruiloft trouwlocatie Kasteel Wijenburg aankomst op trouwlocatie Kasteel Wijenburg trouwzaal van trouwlocatie Kasteel Wijenburg de kelder van trouwlocatie Kasteel Wijenburg bruidegom trouwlocatie Kasteel Wijenburg trouwceremonie trouwlocatie Kasteel Wijenburg de appelgaard van trouwlocatie Kasteel Wijenburg de boomgaard van trouwlocatie Kasteel Wijenburg de tuinen van trouwlocatie Kasteel Wijenburg trouwlocatie Kasteel Wijenburg trouwlocatie Kasteel Wijenburg tegen de avond

Comments
Add Your Comment

CLOSE